ReferatFolder.Org.Ua — Папка українських рефератів!


Загрузка...

Океан Ельзи → Реферат


Реферат

на тему:

Океан Ельзи

Океан Ельзи

Океан Ельзи

Роки

з 1994

Звідки

Львів

Країна

Україна

Жанр(и)

рок, поп-рок, мелодійний рок

Лейбл(и)

COMP music / EMI

Склад

Святослав ВакарчукПетро ЧернявськийДенис ДудкоМілош ЄлічДенис Глінін

Колишні учасники

Павло Гудімов (1994-2005)Юрій Хусточка (1994-2004)Дмитро Шуров (2000-2004)

www.okeanelzy.com

Зміст

1 Історія

1.1 Львівські роки (1994—1998)

1.2 \"Золотий\" склад

1.3 Океан Ельзи тепер

2 Цікаві факти

3 Склад

4 Колишні учасники

5 Дискографія

5.1 Інші платівки

6 Мультимедіа

7 Посилання

Океан Ельзи (або скорочено — О. Е.) — український рок-гурт, створений 1994 року у Львові. Лідером гурту є Святослав Вакарчук.

Історія

Львівські роки (1994—1998)

Ударник Денис Глінін, гітарист Павло Гудімов та бас-гітарист Юрій Хусточка грали разом у \"Клані тиші\", а влітку 1994, після знайомства зі Святославом Вакарчуком, почалася історія нового львівського рок-гурту. Хлопці вирішили назватися \"Океаном Ельзи\" і почалися регулярні репетиції. Тоді гурт грав переважно суміш поп- і ліричної рок-музики на слова Вакарчука. Перший серйозний виступ відбувся 12 січня 1995 року перед Львівським оперним театром перед 7-тисячним натовпом. Того ж року хлопці створюють перше відео на пісню \"Long time ago\" (режисер — Володимир Зайковський)[1] та записують у Львові касету \"Демо\", кілька композицій з якої (\"Голос твій\", \"Long time ago\" та \"Вона підійшла до вікна\") потім увійшли до дебютного альбому \"Там, де нас нема\" і різноманітних збірок.

В 1996 році \"Океан Ельзи\" активно їздить по фестивалях. Серед українських: \"Таврійські ігри\" і \"Перлини сезону\"-96. Також львів\'янам вдалося виступити у Франції та Німеччині. Виходить максі-синґл \"Будинок зі скла\", у звучанні якого вже чітко сформовано музичний стиль ОЕ, хоча весела і несерйозна пісенька \"Mickey Mouse\" яскраво виділяється серед решти композицій. Згодом хлопці знайомляться зі своїм майбутнім продюсером Віталієм Клімовим та виступають на \"Рок-Екзистенції 1997\". Здобувши популярність у Львові та досвід виступів по всій країні, ОЕ на початку 1998 року переїжджає до Києва і готує матеріал для першої повноцінної платівки.

\"Золотий\" склад

Дебютний альбом побачив світ у вересні 1998 року і називався Там, де нас нема. Пісні гурту займають перші місця у чартах, їхня ліричність та незвичайний вокал Святослава Вакарчука здобувають шанувальників по всій Україні. В 1999 році ОЕ на фестивалі Таврійські Ігри отримали нагороди \"Прорив року\" та \"Найкраща пісня\" (за композицію Там де нас нема з однойменного альбому). На початку 2000-го року гурт завершив роботу над другою платівкою — Янанебібув. Вже після її запису до ОЕ приєднався клавішник Дмитро Шуров і почалися виступи та репетиції у новому складі. Двічі поспіль (2000 і 2001) на Таврійських Іграх ОЕ був лауреатом у категорії \"Найкраща поп-група\". У 2001 гурт записує найкращий, на думку багатьох критиків, альбом української рок-музики — Модель. Цього ж року ОЕ співпрацює з компанією Пепсі і гастролює по Україні. На Таврійських Іграх-2002 за підсумками 2001 року відразу дві їхні пісні (Друг і 911) увійшли до 10 найпопулярніших хітів України, а Океан Ельзи визнали \"Найкращою рок-групою\". Модель назвали \"Альбомом року\". Після виходу платівки Суперсиметрія (2003) влітку наступного 2004 року гурт покинули басист Юрій Хусточка і клавішник Дмитро Шуров, а 2005-го сольну кар\'єру розпочав і гітарист Павло Гудімов.

Океан Ельзи тепер

Від 2004 в гурті грають басист Денис Дудко і сербський клавішник Мілош Єліч. У 2005 до О. Е. приєднався гітарист Петро Чернявський. 22 вересня 2005 року альбом GLORIA у перший же день продажу став \"платиновим\" — за 6 годин було продано 106 000 екземплярів.

Океан Ельзи

Вокаліст Святослав Вакарчук як посол доброї волі Програми Розвитку ООН для молоді в Україні бере участь у багатьох соціальних та культурних проектах. Зокрема, всі кошти, отримані від продажу синґлу Веселі, брате, часи настали... було призначено для дитячого будинку в місті Макіївка. В 2006 р. рок-гурт зіграв безкоштовний концерт для українських миротворців у Косово.

Випущений у 2005 році підручник з історії України зазначає \"Україну знають у світі й за досягненнями у мистецтві. У багатьох країнах є шанувальники у групи „Океан Ельзи\"\", і містить фотографію \"Юлія Тимошенко й лідер групи „Океан Ельзи\" Святослав Вакарчук\".

25 квітня 2007 року гурт \"О. Е.\" презентував новий альбом \"Міра\". Новий реліз присвячено загиблому звуко-продюсерові \"Океану Ельзи\" Сергію Толстолузькому. Учасники гурту вважають альбом найбільш \"роковим\" за всю історію команди.

У кінці 2008 р. вийшов дебютний сольний альбом вокаліста Святослава Вакарчука — \"Вночі\", над яким працювали всі музиканти ОЕ.

Цікаві факти

  • \"Океан Ельзи\" ніколи не братиме участі у конкурсних програмах музичних змагань та фестивалях, тобто заходах, де учасники змагаються за призові місця (наприклад, \"Євробаченні\"). Таке принципове рішення гурт прийняв ще на початку існування, після розчарування на одному з фестивалів, де \"Океан\" був із самого початку лідером протягом всіх виступів, поки не виступив останній колектив. А \"Океан Ельзи\" зайняв лише 2-ге місце.

  • Теми пісень гурту звучать у першому українському анімаційному мультсеріалі \"Лис Микита\" та у дитячому фільмі \"Прикольна казка\".

Склад

  • Святослав Вакарчук — вокал

  • Петро Чернявський — гітара

  • Денис Дудко — бас-гітара

  • Мілош Єліч — клавішні

  • Денис Глінін — перкусія

Колишні учасники

  • Павло Гудімов — гітара (1994—2005)

  • Юрій Хусточка — бас (1994—2004)

  • Дмитро Шуров — фортепіано, синтезатори (2000—2004)

Дискографія

  1. Там, де нас нема (1998)

  2. Янанебібув (2000)

  3. Модель (2001)

  4. Суперсиметрія (2003)

  5. GLORIA (2005)

  6. Міра (2007)

Інші платівки

  • \"Будинок зі скла\" (1996, максі-синґл)

  • \"Холодно\" (2002, синґл)

  • \"Tviй формат\" (2003, акустична платівка)

  • \"Дякую\" (2004, синґл)

  • \"Веселі, брате, часи настали...\" (2006, синґл)

  • \"1221\" (2006, збірка)

  • \"Вибране\" (2007, збірка)

  • \"Вночі\" (2008, сольний альбом Вакарчука, записаний разом з музикантами ОЕ)

Посилання

  • Офіційний сайт гурту \"Океан Ельзи\"

  • Тексти пісень, акорди \"Океану Ельзи\"

  • Фан клуб Святослава Вакарчука

  • http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BA%D0%B5%D0%B0%D0%BD_%D0%95%D0%BB%D1%8C%D0%B7%D0%B8